Kisvasút a szegedi Fehér-tavon

és más friss albumok a benbe.hu-n

Időről-időre beidézem a honlapomon közzétett fényképes útileírások ajánlóit is.

Szeged - Fehér-tavi Kisvasút

600 mm nyomközű ipari kisvasút évi egyszer személyszállítással a Fehér-tavi darvadozás alatt, egyébként állandó teherforgalom és szolgálati vonatok.

Fotóvonat Csömödéren

Gőzmozdony vontatású fotótehervonat közlekedett a Csömödér-Kistolmács vonalon egy napos, őszi délelőttön.

Anina

Az Oravicabánya-Stájerlakanina vasútvonal, a Bánát Semmeringje bemutatkozik, és megmutatja minden csodáját, ráadásul őszi színekben!

Wolsztyn!

Gőzmozdonyok minden mennyiségben Európa utolsó, közforgalmú gőzmozdonyos személyvonataival, és persze sok minden más.

Bezárt Govora

A romániai Ramnicu Valcea mellett található CFI Govora kőszállító, keskeny nyomközű iparvasút 2019. szeptember 15-én közlekedett utoljára.

Vonattal a Gornergratra

SwissPass-túra a Zentralbahn és a Mont-Blanc-Express érintésével Zermattba, ahonnan a Gornergratbahn fogaskerekű vasút barna motorvonatai indulnak.

Gőzmozdonnyal Tapolcára

A MÁV Nosztalgia kft. a 424,247-tel és egy remek szerelvénnyel igazi vasútfotós ünnepet csinált, miközben az utasok is nagyon jól érezték magukat. Egy hibátlan történelmi utazás képei!

Ungvári Gyermekvasút

Utazás a frissen újranyitott Ungvári Gyermekvasúton TU2-es dízelmozdonyos kisvonattal és VL10-orgia hosszú tehervonatokkal a fővonal Kisszolyvai-hágóra eső szakaszán.

TREZ és TEZ

Trencsén, Fátra és Tátra, a jellegzetes hegyi vasúti járműtípusokkal. Egy téli album a Felvidékről, ahol a kisvasút, a nagyvasút, a fogas és minden más műfja szerelmesei megtalálják a kedvencüket.

Dél-Lengyelország

Katowice, Krakkó, a zakopanei vonal, és mellékvonalak nosztalgiavonattal a Felvidéken.

Moszkva, Pétervár, egyebek

Oroszország nagy, ez az album is nagy, de több kisvasút, nagysebességű vasút, iparvasút, dízeles tehervonatok és S-Bahn is látható benne, a városi vasútról nem is beszélve.

Remek cseh teles keretek

Búvár, Bardotka, Bézé, villanyok, személyek, teherek és egy óriási áprilisi havazás a tavasz és a tél határán Csehország keleti felében!

Fények fotósvonata

Leszerelésük előtt az adventi fényvonatok megmutatták magukat a kíváncsi vasútfotósoknak.

Újra Tátrai Villamos

Rengeteg képem gyülemlett föl a Magas-Tátra népszerű, villamosított kisvasútjáról, ezeket ömlesztettem most ide. Ennél még jobbak is jönnek a jövőben!