A húsvéti zöld sör a cseheknél

A legtöbben az évszázados kövek miatt utaznak Csehországba - rólam azért lehet tudni, hogy inkább az acél érdekel, de valahogy a cseheknél a viszonylag fiatal vasútvonalaknak is olyan ódon hangulata van, mint a középkori tornyoknak. Három éve húsvét hasonlóképp áprilisra esett, és húsvét előtt indultunk egy kis autós vonatfotózásra (ugyebár ahhoz, hogy a vonatot lefotózzuk, a vonaton kívül kell tartózkodni ritka kivételektől eltekintve).

A cél egy körutazás volt Kelet- és Délkelet-Csehországban, érintve néhány szebb hegyvidéki vasútvonalat és lehetőleg minl több régi dízelmozdonyt. A fővonalakon és a motorkocsik terén túlságosan kezdik az új, az utasok számára kényelmes, de a vonatfotósnak kevésbé izgalmas járművek átvenni a stafétát.

12p.jpg

Elsőnek Uhersky Bródba mentünk, egy Brnótól keletre fekvő kisvárosba, ahol két vasútvonal is találkozik. Az egyik a Vlára-szoroshoz és Horní Lidečbe tart, a másik véget ér Luhačovicében, de ez a gyorsvonat oda tart.

Amilyen kisváros Uhersky Brod, annyira szépen felújították az állomást. Nálunk talán egyedül Zircen történt ilyen felújítás.

25p.jpg

 Ezután Frenštat pod Radhoštem felé vettük az irányt...

...folytatás a honlapomon, sok képpel és részletes leírással!